Företag

Föreläsningar 2020

Många av Gävleborgs små och stora företag är med på Teknikmässan. Du får träffa folk som arbetar på företagen och får höra dem berätta om sitt jobb.


Teknikmässan 2020 är digital. Föreläsningarna sker online.
 

Föreläsningar

Varje klass kommer att få lyssna på två olika företagsföreläsningar. Dessa föreläsningar är 20 min långa och kommer att ge en inblick i allt från vad företaget arbetar med till hur ser en arbetsdag som ingenjör ut. De kan även ge en inblick till hur vägen dit kan ha sett ut.

Nedan hittar du information om företagen som deltog 2020

Bilmetro

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Biltekniken utvecklas ständigt och hos oss får du möjligheten att jobba med några av marknadens främsta varumärken som Volkswagen, Audi, Skoda och Scania. Rekryteringsbehovet av arbetskraft ökar kraftigt i branschen, totalt kommer det att behöva rekryteras 5800 personer de kommande tre åren.

Yrkesroller vi representerar är bl.a. Fordonstekniker, Skadetekniker, Servicerådgivare och Säljare.

Vi finns på sex orter i Dalarna, fyra orter i Gävleborg och på en ort i Uppland.

bilmetro.se

 

Gävle Energi

Vi är så mycket mer än bara el.

  • Sjukt snabbt internet?
  • Ljust och varmt hemma?
  • Ladda mobilen med förnybar el från sol, vind och vatten?
  • Varmvatten till duschen?
  • Belysning ute på stan, längs vägar och cykelvägar?

Allt det fixar vi. Men det ska inte bara fixas. Det ska hela tiden bli bättre. Vi är nyfikna, vi är med och utvecklar teknik för framtiden och för ett klimat som håller. Energibranschen bjuder på massa spännande och roliga utmaningar och definitivt mycket mer än bara el.

gavleenergi.se

Lantmäteriet

Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

lantmateriet.se

 

Midroc

Midroc Electro är ett av Sveriges största elteknikföretag, hos oss finns det många olika jobbmöjligheter.

Vi jobbar med el- och datainstallationer/-service, säkerhetslösningar, fastighetsautomation, instrumentmontage, mekaniskt underhåll, traverser, kranar och portar samt hissar. Hos oss finns många olika roller; elektriker, tekniker, konstruktörer, programmerare, projektledare, kalkylatorer/beräknare, ingenjörer, verkstadsmontörer och mekaniker är några roller. Det betyder att vi har en mängd kompetenser inom företaget och karriärvägarna är många. Vi är ungefär 2 500 medarbetare och finns i hela Sverige och även i Norge. Majoriteten av oss är utbildade elektriker och vi ser elektrikeryrket som ett framtidsyrke – det finns ett nationellt rekryte­ringsbehov på hela 28 000 personer fram till år 2023.

Midroc blev 2020 framröstad som Sveriges bästa arbetsgivare. Vi vill göra en positiv skillnad, varje dag – en bättre framtid där vi bidrar till att skapa ett samhälle där människor kan leva, utvecklas och må bra. Vi vill vara bäst i klassen.

Midroc.se

PEAB

Om Peab – Nordens samhällsbyggare

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggnings­företag med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Peab påverkar samhälle och miljö för alla de människor som nu och i framtiden ska leva med det vi utvecklar, bygger och anlägger. Peab är också en stor arbetsgivare med lokal förankring och med det följer ett stort ansvar.

Peab är med och driver utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Vårt mål är att uppfylla de krav och förväntningar som finns från omgivningen och samtidigt arbeta för att skapa nya affärsmöjligheter.

Peabs verksamhet bidrar till samhället genom att vi utvecklar och bygger nya bostäder och kontor, samhällsfunktioner och infrastruktur. På så vis gör vi nytta och skillnad i var­dagen på både små och stora orter i Sverige, Norge och Finland.

Långsiktiga relationer med kunder och leverantörer leder till bättre förutsättningar för människa, miljö och affär. En stabil lönsamhet genererar medel att utveckla verksamheten och ge avkastning åt aktieägarna.

Sandvik

Tänk om bilar bara släppte ut rent vatten! Det är inte längre bara en dröm.

Vi på Sandvik har materialet som gör det möjligt. Detta är ett av många exempel på hur vi bidrar till en bättre värld.

Vill du också vara med och bidra till en bättre värld? Följ med oss!

Upptäck mer av Sandvik på:

home.sandvik

Stora Enso

Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon!

Innovation och hållbarhet är två viktiga fokusområden för Stora Enso som koncern. Stora Enso Skutskärs Bruk, som tillhör divisionen Biomaterials, är Europas största producent av fluffmassa för hygienprodukter i världsklass och har stort fokus på hållbarhet och hälsa. På Skutskärs Bruk är vi stolta över att vi redan idag är en till 99 % fossilfri verksamhet och att vi i början av året blev utsedda till Sveriges friskaste företag 2017.

Stora Enso koncernen har 26 000 anställda världen över i 30 olika länder och arbetar med allt från skogsbruk till tillverkning av massa, papper, kartong, återvinningsbart byggmaterial och material för tyg samt forskning kring biomaterial. Många av Stora Ensos produkter använder du redan idag, t.ex. blöjan, tidningen, mjölkkartongen och chokladasken.

Stora Enso – the renewable materials company

storaenso.com

 

Vad kommer du jobba med i framtiden?