Företag

Medverkande 2022

Många av Gävleborgs små och stora företag är med på Teknikmässan. Du får träffa folk som arbetar på företagen och får höra dem berätta om sina jobb.


Teknikmässan 2022 hålls på plats vid Högskolan i Gävle


 

Innehåll

Alla kommer att få kika in hos de olika företagen. Ni kommer att få en inblick i allt från vad företagen arbetar med till hur ser en arbetsdag kan se ut. De kan även ge en inblick till hur vägen dit kan ha sett ut.

Nedan hittar du information om företagen som deltog 2021. Informationen uppdateras löpande för att vara aktuell för 2022.

AFRY

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning.

Vår historia sträcker sig långt tillbaka – ÅF grundades 1895 och Pöyry 1958. I och med samgåendet blev vi en av de största i Norden och en global aktör i vår bransch med nära 17 000 medarbetare med kontor i 50 länder. Projekt i 100 länder och en årlig omsättning på cirka 20 miljarder kronor. Vi är stolta över vår historia och ser fram emot vår fortsatta resa med starkt fokus på hållbara lösningar. Vi tar med det bästa från både ÅF och Pöyry in i det nya varumärket AFRY. AFRY är ett ledande företag inom teknik, design och rådgivning som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Vi skapar framtidens lösningar tillsammans med våra kunder som finns främst inom infrastruktur, industri och energi.

afry.com

Lantmäteriet

Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

lantmateriet.se

 

Sandvik

Tänk om bilar bara släppte ut rent vatten! Det är inte längre bara en dröm.

Vi på Sandvik har materialet som gör det möjligt. Detta är ett av många exempel på hur vi bidrar till en bättre värld.

Vill du också vara med och bidra till en bättre värld? Följ med oss!

Upptäck mer av Sandvik på:

home.sandvik

Smurfit Kappa

Smurfit Kappa är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar med ca 48 000 anställda på 355 produktionsenheter i 36 länder. Vi täcker hela kedjan från papperstillverkning till konstruktion och produktion av säljande, effektiva och innovativa förpackningar och produkter i wellpapp och solidpapp. Vi ger våra kunder oöverträffade valmöjligheter när det gäller nya och innovativa förpackningar. Vi skräddarsyr design för alla produkter och arbetar oförtrutet vidare med att utveckla nya, innovativa konstruktioner i takt med att efterfrågan på förpackningar ökar. Vi erbjuder ett unikt utbud av förpackningslösningar och våra produkter är 100% förnybara och producerade på ett hållbart sätt vilket förbättrar våra kunders miljöavtryck. Vi är fast beslutna att vara ett företag som stöttar en grönare, blåare planet och vi är stolta över vårt övergripande syfte, att skapa, skydda och bry oss om. Detta betyder att vi gör det rätta för människor, lokalsamhällen och miljön, med hjälp av produkter och processer som gör skillnad för våra kunder och genom hela vår värdekedja.

smurfitkappa.com

Stora Enso

Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon!

Innovation och hållbarhet är två viktiga fokusområden för Stora Enso som koncern. Stora Enso Skutskärs Bruk, som tillhör divisionen Biomaterials, är Europas största producent av fluffmassa för hygienprodukter i världsklass och har stort fokus på hållbarhet och hälsa. På Skutskärs Bruk är vi stolta över att vi redan idag är en till 99 % fossilfri verksamhet och att vi i början av året blev utsedda till Sveriges friskaste företag 2017.

Stora Enso koncernen har 26 000 anställda världen över i 30 olika länder och arbetar med allt från skogsbruk till tillverkning av massa, papper, kartong, återvinningsbart byggmaterial och material för tyg samt forskning kring biomaterial. Många av Stora Ensos produkter använder du redan idag, t.ex. blöjan, tidningen, mjölkkartongen och chokladasken.

Stora Enso – the renewable materials company

storaenso.com

 

Trafikverket

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling, släktkalas och matcher som ska spelas, till gods som ska levereras och tomater som ska hamna på tallriken. Här har Trafikverket en avgörande roll. Vi har ansvaret för att underhålla och rusta upp tiotusentals mil av järnväg, vägar och färjeförbindelser. Samtidigt utvecklar vi hela infrastrukturen genom spännande och nya lösningar som bidrar till att nå både klimatmålen och nollvisionen. Men framför allt ser vi till att korta avstånden mellan människor och företag, hemma och borta, stad och land, generationer och landsändar.

Våra it- och telekomverksamheter håller ihop Sveriges transportsystem digitalt och snart ska vi hantera spännande teknikskiften och intressanta utmaningar för att få till säkrare, smidigare och klimatsmarta transporter. Vi är en arbetsplats där du får mängder av chanser att utvecklas. Vi vill att du är med och gör Sverige närmare

trafikverket.se

 

IPCO

IPCO före detta Sandvik Process Systems är ett företag som ligger I Sandviken.

Vi är representerade globalt med c:a 600 medarbetare och ungefär 160 i Sandviken.

Vi bygger en ny fabrik I Forsbacka dit hela verksamheten ska flyttas I framtiden.

Stålband som är en av våra produkter används till att tillverka spånskivor,baka kakor på , tillverka pastiller m.m.

 

https://ipco.com/

Vad kommer du jobba med i framtiden?