Företag

Föreläsningar & mässutställning

Många av Gävleborgs små och stora företag är med på Teknikmässan. Du träffar folk som arbetar på företagen och höra dem berätta om sitt jobb. På Teknikmässan deltar alla elever i föreläsningar, där representanter från företag berättar om sitt arbete, vägen till yrket och vad de har pluggat. Under Teknikmässan möter du flera företag och utbildningar i deras mässmontrar. Följande företag deltog under mässan 2019:  

Föreläsningar

Varje elev kommer att få lyssna på minst två olika företagsföreläsningar. Dessa föreläsningar är 15 min långa och kommer att ge en inblick i allt från vad företaget arbetar med till hur ser en arbetsdag som ingenjör ut. De kan även ge en inblick till hur vägen dit kan ha sett ut.

Nedan hittar du information om företagen

BillerudKorsnäs

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? På BillerudKorsnäs strävar vi efter att göra skillnad för människors vardag och vår planet. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer.

Här får du höra hur det är att arbeta hos oss, hur vi hela tiden arbetar för att bli lite bättre idag än vi var igår och hur vi tillsammans tillverkar material till flera hundra miljoner förpackningar varje dygn.

billerudkorsnas.se

 

Bilmetro

Vill du jobba i en framtidsbransch? Biltekniken utvecklas ständigt och hos oss får du möjligheten att jobba med några av marknadens främsta varumärken som Volkswagen, Audi, Skoda och Scania. Rekryteringsbehovet av arbetskraft ökar kraftigt i branschen, totalt kommer det att behöva rekryteras 5800 personer de kommande tre åren.

Yrkesroller vi representerar är bl.a. Fordonstekniker, Skadetekniker, Servicerådgivare och Säljare.

Vi finns på sex orter i Dalarna, fyra orter i Gävleborg och på en ort i Uppland.

bilmetro.se

Gästrike Vatten

På Gästrike Vatten arbetar vi med långsiktig vattenförsörjning och miljöanpassad avloppshantering.  Gästrike Vatten ägs av Ockelbo, Hofors, Gävle, Älvkarleby och Östhammar kommuner. Vi bygger ut och underhåller det befintliga ledningsnätet och våra verk.

På Gästrike Vatten arbetar cirka 110 personer med en mängd olika yrken. Gemensamt för många av dem är någon form av teknisk eller naturvetenskaplig bakgrund, inom miljö, teknik, IT, kemi eller biologi.

Vill du arbeta för en hållbar miljö? Då är vattenbranschen rätt för dig!

gastrikevatten.se

Gävle Energi

Vi är så mycket mer än bara el.

  • Sjukt snabbt internet?
  • Ljust och varmt hemma?
  • Ladda mobilen med förnybar el från sol, vind och vatten?
  • Varmvatten till duschen?
  • Belysning ute på stan, längs vägar och cykelvägar?

Allt det fixar vi. Men det ska inte bara fixas. Det ska hela tiden bli bättre. Vi är nyfikna, vi är med och utvecklar teknik för framtiden och för ett klimat som håller. Energibranschen bjuder på massa spännande och roliga utmaningar och definitivt mycket mer än bara el.

gavleenergi.se

Lantmäteriet

Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

lantmateriet.se

 

Samhällsbyggnad Gävle Kommun

Bygglovsavdelningen bidrar till att kommunens invånare och företag kan utvecklas samt bygga nytt.

Denna avdelning hanterar bygglovsansökningar, anmälningar, förhandsbesked och tillsynsärenden.  Vi gör även inspektioner vid olika byggarbetsplatser.
I vårt arbete väger vi samman god gestaltning, funktion och kvalitet för att utveckla Gävle till en långsiktigt hållbar stad.

Vi handlägger också bostadsanpassningsbidrag och bostadsförtur.

gavle.se

Sandvik

Tänk om bilar bara släppte ut rent vatten! Det är inte längre bara en dröm.

Vi på Sandvik har materialet som gör det möjligt. Detta är ett av många exempel på hur vi bidrar till en bättre värld.

Vill du också vara med och bidra till en bättre värld? Följ med oss!

Upptäck mer av Sandvik på:

home.sandvik

Stora Enso

Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon!

Innovation och hållbarhet är två viktiga fokusområden för Stora Enso som koncern. Stora Enso Skutskärs Bruk, som tillhör divisionen Biomaterials, är Europas största producent av fluffmassa för hygienprodukter i världsklass och har stort fokus på hållbarhet och hälsa. På Skutskärs Bruk är vi stolta över att vi redan idag är en till 99 % fossilfri verksamhet och att vi i början av året blev utsedda till Sveriges friskaste företag 2017.

Stora Enso koncernen har 26 000 anställda världen över i 30 olika länder och arbetar med allt från skogsbruk till tillverkning av massa, papper, kartong, återvinningsbart byggmaterial och material för tyg samt forskning kring biomaterial. Många av Stora Ensos produkter använder du redan idag, t.ex. blöjan, tidningen, mjölkkartongen och chokladasken.

Stora Enso – the renewable materials company

storaenso.com

 

Sweco

DEN FRAMTID SOM KAN KÄNNAS LÅNGT BORTA I RESTEN AV SAMHÄLLET ÄR I HÖGSTA GRAD NÄRA HOS SWECO

Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbar samhällsutveckling. Våra 14 500 ingenjörer, arkitekter och miljöexperter planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi tar oss ann både små och stora uppdrag med samma höra engagemang och erkända kompetens. Sweco utför årligen tiotusentals uppdrag i ungefär 70 länder över hela världen. Som konsult hos Sweco gör du stor skillnad både för kunder och framtida generationer. På vår hemsida finns information om vårt traineeprogram och möjligheterna till praktik och ex-jobb.

Vi värderar och vill ta till vara på de färska kunskaper du kan bidra med. Tillsammans med dina kollegor får du ta dig ann spännande utmaningar som väntar i våra många uppdrag. Hos oss får du möjligheten att arbeta i mångsidiga projekt, olika arbetsuppgifter och breda nätverk. Du får möjligheten att ansvara för egna uppdrag och får utrymme att ta egna initiativ. Och inte minst skräddarsy din framtida karriär.

sweco.se

Syntronic

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik?

Syntronic utvecklar produkter och system åt några av världens mest teknikintensiva företag inom branscher som telekom, medicinteknik, fordon-, försvars- och verkstadsindustrin.

Syntronic startades av två studenter som pluggade till ingenjörer på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Syntronic är idag ett globalt företag med 1300 ingenjörer som arbetar världen över. Vi har vårt huvudkontor och ett av Sveriges mest avancerade elektroniklabb i Gävle där vi är 170 anställda.

Xlent

XLENT är en stolt IT-konsultorganisation som framgångsrikt har levererat en mängd projekt och uppdrag till marknadsledande företag och offentliga organisationer under många år.

XLENT erbjuder tjänster till nordiska företag och organisationer. Vi arbetar nära våra kunder och kombinerar det stora företagets styrka och förmåga med det lokala företagets närhet och engagemang. XLENT har kapacitet och kompetens att skapa lämplig arkitektur för långsiktig konkurrenskraft, utveckla lösningar med hjälp av moderna utvecklingsplattformar samt omhänderta integration mellan system, moln, applikationer och tjänster. Allt sker för maximal affärsnytta genom smarta IT lösningar.

xlent.se

ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik.

Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. Tillsammans är vi över 10 000 konsulter, varav närmare 200 av oss finns i Gävle.