Företag

Medverkande 2023

Många av Gävleborgs små och stora företag är med på Teknikmässan. Du får träffa folk som arbetar på företagen och får höra dem berätta om sina jobb.


Teknikmässan 2024 hålls vid Högskolan i Gävle


 

Innehåll

Alla kommer att få kika in hos de olika företagen. Ni kommer att få en inblick i allt från vad företagen arbetar med till hur ser en arbetsdag kan se ut. De kan även ge en inblick till hur vägen dit kan ha sett ut.

Nedan hittar du information om företagen som deltog 2023. Informationen uppdateras löpande för att vara aktuell för 2024.

Lantmäteriet

Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

lantmateriet.se

 

Enerco

På Enerco arbetar vi med industriservice och underhåll som gör våra kunder starkare. Idag är vi på över 20 orter från Helsingborg i söder till Kiruna i norr och vi växer hela tiden. Tillsammans erbjuder vi ett brett utbud av teknik- och underhållstjänster för industrin samt spetskompetenser där de behövs som bäst.

Den gemensamma nämnaren i vårt jobb är innovation och förändring. Vi söker varje dag smartare och effektivare sätt att hjälpa våra kunder att nå högre produktivitet och lyckas i sin gröna omställning. Det gör vi i nära partnerskap och samarbete. Vi är nämligen övertygade om att det är tillsammans som vi kan göra verklig skillnad. Nu och i framtiden.

enerco.se

Sandvik

Tänk om bilar bara släppte ut rent vatten! Det är inte längre bara en dröm.

Vi på Sandvik har materialet som gör det möjligt. Detta är ett av många exempel på hur vi bidrar till en bättre värld.

Vill du också vara med och bidra till en bättre värld? Följ med oss!

Sandvik är en global, högteknologisk ingenjörskoncern som förbättrar tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrin.

Vi strävar efter att föra samhället och planeten framåt, vilket gynnar alla intressenter – våra kunder, våra medarbetare och de samhällen där vi verkar.

Från stora språng till små förbättringar i vardagen så använder vi vår expertis och vårt samarbetsinriktade arbetssätt för att tillsammans med kunder och partners skapa starkare och mer hållbara företag.

Visste du att..

  • Sandvik finns närvarande i över 150 länder?
  • Sandvik har utsetts till ett av de 100 mest hållbara företagen i världen, enligt Global 100-indexet?

Upptäck mer av Sandvik på:

home.sandvik

Smurfit Kappa

Smurfit Kappa är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar i 36 länder. Vi täcker hela kedjan från papperstillverkning till konstruktion och produktion av säljande, effektiva och innovativa förpackningar och produkter i wellpapp och solidpapp.  Vi erbjuder ett unikt utbud av förpackningslösningar och våra produkter är 100% förnybara och producerade på ett hållbart sätt vilket förbättrar våra kunders miljöavtryck. Vi är fast beslutna att vara ett företag som stöttar en grönare, blåare planet och vi är stolta över vårt övergripande syfte, att skapa, skydda och bry oss om. Detta betyder att vi gör det rätta för människor, lokalsamhällen och miljön, med hjälp av produkter och processer som gör skillnad för våra kunder och genom hela vår värdekedja.

smurfitkappa.com

Stora Enso

Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon!

Stora Enso finns världen över och arbetar med allt från skogsbruk till tillverkning av massa, papper, kartong, återvinningsbart byggmaterial och material för tyg samt forskning kring biomaterial. Många av Stora Ensos produkter använder du redan idag, t.ex. blöjan, tidningen, mjölkkartongen och chokladasken.

Stora Enso Skutskärs Bruk, är Europas största producent av fluffmassa för hygienprodukter i världsklass och har stort fokus på hållbarhet och hälsa. På Skutskärs Bruk är vi stolta över att vi redan idag är en till 99 % fossilfri verksamhet och vi utforskar även möjligheten att fånga in och lagra koldioxid och på så sätt bli klimatpositiva.

STORAENSO.COM

Trafikverket

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling, släktkalas och matcher som ska spelas, till gods som ska levereras och tomater som ska hamna på tallriken. Här har Trafikverket en avgörande roll. Vi har ansvaret för att underhålla och rusta upp tiotusentals mil av järnväg, vägar och färjeförbindelser. Samtidigt utvecklar vi hela infrastrukturen genom spännande och nya lösningar som bidrar till att nå både klimatmålen och nollvisionen. Men framför allt ser vi till att korta avstånden mellan människor och företag, hemma och borta, stad och land, generationer och landsändar.

Våra it- och telekomverksamheter håller ihop Sveriges transportsystem digitalt och snart ska vi hantera spännande teknikskiften och intressanta utmaningar för att få till säkrare, smidigare och klimatsmarta transporter. Vi vill att du är med och gör Sverige närmare

trafikverket.se

 

IPCO

IPCO före detta Sandvik Process Systems är ett företag som ligger I Sandviken.

Stålband som är en av våra produkter används till att tillverka spånskivor,baka kakor på , tillverka pastiller m.m.

Vi är representerade globalt med c:a 600 medarbetare och ungefär 160 i Sandviken. Vi bygger en ny fabrik I Forsbacka dit hela verksamheten ska flyttas I framtiden.

ipco.com

Billerud

Hållbara förpackningslösningar kan inte längre bara vara ett alternativ, utan ett måste för alla varumärken som vill framtidssäkra sin verksamhet. Därför styrs våra beslut alltid av löftet om att skapa en bättre morgondag. På vår produktionsanläggning i Gävle produceras varje dag material till 200 miljoner dryckesförpackningar (enportionsstorlek), vilket betyder att var fjärde portionsdryck i världen innehåller vätskekartong tillverkad hos oss. Här finns arbetsuppgifter för de allra flesta, inte minst för dig som är intresserad av teknik!

Läs mer på:

Billerud.se

Scania

Vi skapar framtiden, du gör det möjligt!

I våra verkstäder utför medarbetarna service och reparationer av lastbilar och bussar för att hålla Sveriges transporter rullande. Servicetekniker är något som vi ständigt behöver fler av och i och med elektrifieringen av transportbranschen blir yrket mer och mer tekniskt. Att välja fordon- och transportprogrammet är första steget mot ett av samhällets viktigaste jobb. Scania Sverige är distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden och finns över hela landet med både egna och privata återförsäljare och verkstäder.

scania.se

Alleima

Vi är en ledande utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Vi utvecklar industrier genom materialteknologi. Vi har gjort detta i över 160 år och det är fortfarande vårt mål och syfte för verksamheten.

Alleima.se

Microsoft

På Microsoft inspireras vi av människor i hela världen som använder teknik för att göra fantasifulla, innovativa och omvälvande saker. Vi delar deras berättelser.

Om AI utformas och används med människan i fokus kan tekniken förstärka våra förmågor, frigöra tid för mer kreativt och strategiskt arbete och hjälpa dig och din organisation att åstadkomma mer.

Gävle Energi

Du visste kanske redan att vi förser Gävleregionen med bredband, värme och el från 100% förnybara energikällor? Men visste du att vi också sponsrar det lokala föreningslivet och energiutbildar både stora och små i hur vi får vår värld att hålla längre? Dessutom stöttar vi lokala eldsjälar och lyser upp staden med över 22 000 gatlyktor för en tryggare, trevligare och ljusare miljö.

Vi bidrar till att utveckla Gävle till en av de bästa städerna att bo och verka i. För oss handlar det inte bara om att ta ansvar för energi och infrastruktur utan också om att aktivt bidra till regionens förutsättningar för ett hållbart samhälle, både miljömässigt och socialt.

Lantmäteriet

Lantmäteriet är en myndighet som har till uppdrag att säkra ägandet av fastigheter, tillgängliggöra geodata i samhället och lägga grunden för en fungerande samhällsekonomi. Vi har också ansvar för att leda digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen.

Vad kommer du jobba med i framtiden?