Företag

Medverkande 2021

Många av Gävleborgs små och stora företag är med på Teknikmässan. Du får träffa folk som arbetar på företagen och får höra dem berätta om sina jobb.


Teknikmässan 2021 är digital
 

Innehåll

Alla kommer att få kika in hos de olika företagen. Ni kommer att få en inblick i allt från vad företagen arbetar med till hur ser en arbetsdag kan se ut. De kan även ge en inblick till hur vägen dit kan ha sett ut.

Nedan hittar du information om företagen som kommer delta 2021

AFRY

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning.

Vår historia sträcker sig långt tillbaka – ÅF grundades 1895 och Pöyry 1958. I och med samgåendet blev vi en av de största i Norden och en global aktör i vår bransch med nära 17 000 medarbetare med kontor i 50 länder. Projekt i 100 länder och en årlig omsättning på cirka 20 miljarder kronor. Vi är stolta över vår historia och ser fram emot vår fortsatta resa med starkt fokus på hållbara lösningar. Vi tar med det bästa från både ÅF och Pöyry in i det nya varumärket AFRY. AFRY är ett ledande företag inom teknik, design och rådgivning som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Vi skapar framtidens lösningar tillsammans med våra kunder som finns främst inom infrastruktur, industri och energi.

afry.com

Atlas Copco

Vem vill du jobba med, vem vill du köpa något av? Svaret är ganska enkelt – du vill interagera med någon som är kunnig, professionell och passionerad. Så startar ett bra företag. Med anställda i mer än 90 länder erbjuder Atlas Copco ett brett och globalt sortiment och intressanta arbetstillfällen.

Vår innovativa anda, som går tillbaka till sitt ursprung 1873, har gjort oss marknadsledande inom våra verksamhetsområden, och vi utmanar ständigt oss själva för att sätta nya standarder som ger fördelar för våra kunder. Utrustning och tjänster från Atlas Copco har viktiga roller att spela i hållbar produktion av allt från bilar till läkemedel.

På Atlas Copco delar vi en transparent och interaktiv kultur där vi har befogenhet att skapa vår egen framtid. När du går med oss, anförtros du en hel del ansvar.

Genom vår öppna, inre arbetsmarknad, kan du hantera din egen karriär och inse din fulla potential, oavsett kön, ålder eller nationalitet.

Människor gör skillnaden. Välkommen att växa med oss!

Atlas Copco – Committed to sustainable productivity

atlascopco.com

Bilmetro

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Biltekniken utvecklas ständigt och hos oss får du möjligheten att jobba med några av marknadens främsta varumärken som Volkswagen, Audi, Skoda och Scania. Rekryteringsbehovet av arbetskraft ökar kraftigt i branschen, totalt kommer det att behöva rekryteras 5800 personer de kommande tre åren.

Yrkesroller vi representerar är bl.a. Fordonstekniker, Skadetekniker, Servicerådgivare och Säljare.

Vi finns på sex orter i Dalarna, fyra orter i Gävleborg och på en ort i Uppland.

bilmetro.se

 

Gävle Energi

Vi är så mycket mer än bara el.

  • Sjukt snabbt internet?
  • Ljust och varmt hemma?
  • Ladda mobilen med förnybar el från sol, vind och vatten?
  • Varmvatten till duschen?
  • Belysning ute på stan, längs vägar och cykelvägar?

Allt det fixar vi. Men det ska inte bara fixas. Det ska hela tiden bli bättre. Vi är nyfikna, vi är med och utvecklar teknik för framtiden och för ett klimat som håller. Energibranschen bjuder på massa spännande och roliga utmaningar och definitivt mycket mer än bara el.

gavleenergi.se

Lantmäteriet

Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

lantmateriet.se

 

Sandvik

Tänk om bilar bara släppte ut rent vatten! Det är inte längre bara en dröm.

Vi på Sandvik har materialet som gör det möjligt. Detta är ett av många exempel på hur vi bidrar till en bättre värld.

Vill du också vara med och bidra till en bättre värld? Följ med oss!

Upptäck mer av Sandvik på:

home.sandvik

Stora Enso

Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon!

Innovation och hållbarhet är två viktiga fokusområden för Stora Enso som koncern. Stora Enso Skutskärs Bruk, som tillhör divisionen Biomaterials, är Europas största producent av fluffmassa för hygienprodukter i världsklass och har stort fokus på hållbarhet och hälsa. På Skutskärs Bruk är vi stolta över att vi redan idag är en till 99 % fossilfri verksamhet och att vi i början av året blev utsedda till Sveriges friskaste företag 2017.

Stora Enso koncernen har 26 000 anställda världen över i 30 olika länder och arbetar med allt från skogsbruk till tillverkning av massa, papper, kartong, återvinningsbart byggmaterial och material för tyg samt forskning kring biomaterial. Många av Stora Ensos produkter använder du redan idag, t.ex. blöjan, tidningen, mjölkkartongen och chokladasken.

Stora Enso – the renewable materials company

storaenso.com

 

Sweco

DEN FRAMTID SOM KAN KÄNNAS LÅNGT BORTA I RESTEN AV SAMHÄLLET ÄR I HÖGSTA GRAD NÄRA HOS SWECO

Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbar samhällsutveckling. Våra 14 500 ingenjörer, arkitekter och miljöexperter planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi tar oss ann både små och stora uppdrag med samma höra engagemang och erkända kompetens. Sweco utför årligen tiotusentals uppdrag i ungefär 70 länder över hela världen. Som konsult hos Sweco gör du stor skillnad både för kunder och framtida generationer. På vår hemsida finns information om vårt traineeprogram och möjligheterna till praktik och ex-jobb.

Vi värderar och vill ta till vara på de färska kunskaper du kan bidra med. Tillsammans med dina kollegor får du ta dig ann spännande utmaningar som väntar i våra många uppdrag. Hos oss får du möjligheten att arbeta i mångsidiga projekt, olika arbetsuppgifter och breda nätverk. Du får möjligheten att ansvara för egna uppdrag och får utrymme att ta egna initiativ. Och inte minst skräddarsy din framtida karriär.

sweco.se

Syntronic

Om du kan drömma det så kan du skapa det, vi skapar framtidens teknik.

Vill du vara med och utveckla självkörande bilar och supersnabbt internet med 5G?

Då är Syntronic ett spännande företag att lära känna!

syntronic.com

Trafikverket

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling, släktkalas och matcher som ska spelas, till gods som ska levereras och tomater som ska hamna på tallriken. Här har Trafikverket en avgörande roll. Vi har ansvaret för att underhålla och rusta upp tiotusentals mil av järnväg, vägar och färjeförbindelser. Samtidigt utvecklar vi hela infrastrukturen genom spännande och nya lösningar som bidrar till att nå både klimatmålen och nollvisionen. Men framför allt ser vi till att korta avstånden mellan människor och företag, hemma och borta, stad och land, generationer och landsändar.

Våra it- och telekomverksamheter håller ihop Sveriges transportsystem digitalt och snart ska vi hantera spännande teknikskiften och intressanta utmaningar för att få till säkrare, smidigare och klimatsmarta transporter. Vi är en arbetsplats där du får mängder av chanser att utvecklas. Vi vill att du är med och gör Sverige närmare

trafikverket.se

 

Vad kommer du jobba med i framtiden?