Programledare

Programledare/Huvudföreläsare

Hampus Hedström - Programledare 2023

Hampus Hedström är en av landets främsta Youtubers. Han är dessutom en flitig programledare och har programlett bland annat Guldtuben år 2017 och Kids Choice Awards i Los Angeles. Tillsammans med kollegan Keyyo driver han podcasten ”Frågar åt en kompis” där de diskuterar om olika tabubelagda ämnen.

Läs mer på Hampus Hedströms hemsida: HAMPUSHEDSTROM.SE

Föreläsare tidigare år

Föreläsare 2023

Hampus Hedström

Föreläsare 2022

Sofia Dalén

Föreläsare 2021

Hampus Hedström

Föreläsare 2020

Maria Strømme

Föreläsare 2019

Fredrik Löfgren

Föreläsare 2018

Beppe Singer

Elin ”Teknifik” Häggberg

Sofia Dalén - Föreläsare 2022

Sofia Dalén är verksam inom både scen, tv och radio som komiker och programledare. Sofia har gjort stor succé med sitt egna Youtube-format Paradrätten där hon i fem säsonger har underhållit hundra tusentals tittare tillsammans med sin vän Kalle Möller och särskilt inbjudna gäster. Många känner även igen henne från TV-programmet Bäst i test.

Läs mer här: youtube.com/SofiaDalén

Hampus Hedström - Föreläsare 2021

Hampus Hedström är en av landets främsta Youtubers. Han är dessutom en flitig programledare och har programlett bland annat Guldtuben år 2017 och Kids Choice Awards i Los Angeles. Tillsammans med kollegan Keyyo driver han podcasten ”Frågar åt en kompis” där de diskuterar om olika tabubelagda ämnen.

Läs mer på Hampus Hedströms hemsida: hampushedstrom.se

Maria Strømme - Föreläsare 2020

Entreprenörskap, gröna batterier, det omöjliga materialet Upsalite och ett tvärvetenskapligt samarbete mellan fysik och medicin. Var nominerad i kategorin Årets talare – Kvinna 2017.

Maria Strømme är professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet sedan 2004. Maria och hennes grupp forskar kring många olika företeelser inom nanoteknologi. De har på senare tid blivit berömda både för att ha gjort materialet Upsalite® och algbatteriet, som Maria berättade om i programmet Skavlan. Upsalite® hade av forskare runt om i världen påståtts vara omöjligt att göra i mer än 100 år och batteriet som gruppen utvecklat är synnerligen miljövänligt; det består av en ledande polymer, lite saltvatten och cellulosa från en alg.

Maria Strømme har 30 patent, publicerat 260 internationella vetenskapsartiklar och har flera hundratals konferensbidrag. Hon har fått en rad utmärkelser och hon är också grundare till flera startup-företag baserade på hennes uppfinningar.

Fredrik Löfgren - Föreläsare 2019

Robotutvecklare och AI expert med fantastiska föreläsningar om framtiden

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Fredrik Löfgren berättar hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig. Följ med på en spännande resa in i framtidens arbetsmarknad!

Läs mer om Fredrik här!

Benjamin ”Beppe” Singer - Föreläsare 2018

Benjamin ”Beppe” Singer är programledare, producent, föreläsare och mycket annat. Han har bland annat varit med i Hjärnkontoret och skrivit böckerna ”Beppe testar!”. Han kommer att prata om hans resa inom teknikens värld och hur han ser på teknik idag.

Läs mer här:
beppesinger.se

Elin "Teknifik" Häggberg - Föreläsare 2018

Elin Häggberg är journalist, medievetare, digital designer som älskar teknik! Sedan 2017 ägnar hon sig helt till sitt egna företag där hon arbetar med grafisk design, webbdesign och föreläser. Hon vill få fler att upptäcka hur kul och användbar teknik är och se alla möjligheter som finns i vår digitala värld.

Läs mer här:
teknifik.se