Teknikmässan

17-18 OKTOBER 2024 - HÖGSKOLAN I GÄVLE

Torsdag och fredag den 17-18 oktober arrangeras Teknikmässan vid Högskolan i Gävle. Nytt för i år är att vi bjuder in gymnasieskolans NA och TE åk 3 på torsdagen och åk 8 på fredagen. 

 

 

Vill du arbeta med teknik i framtiden? Då är Teknikmässan en riktigt bra start! På Teknikmässan får du träffa människor som arbetar som ingenjörer och tekniker. Du får veta vilka arbetsplatser som finns i Gästrikland och du får lyssna till inspirerande föredrag.

 

Anmäl din klass här!

ELEVER, FÖRETAG & UTBILDNINGAR

Under Teknikmässan möts elever från årskurs 8, gymnasieskolan åk 3 och representanter från teknikföretag och utbildningar. Elever deltar också i korta företagsföreläsningar där representanter från olika företag berättar om sitt arbete, sitt företag och om sin utbildning.

Teknikmässan har bjudit på spännande föreläsningar, 2020 var det Maria Strömme som föreläste. Under Teknikmässan 2019 gästade Fredrik Löfgren och visade på hur robotar kommer kunna användas i framtiden. 2018 höll Beppe Singer och Elin "Teknifik" Häggberg inspirerande föreläsningar om hur deras liv influerats av tekniken.

Du kan bli ingenjör

Att plugga till ingenjör är ett bra val. Det är en kul utbildning och det finns gott om jobb efter skolan. Men hur lång är utbildningen och vad tjänar en ingenjör?

Läs mer

På teknikmässan får du fakta, tips och framtidsdrömmar!

Läs mer