Teknikmässan

DEN 16 MARS ARRANGERADES TEKNIKMÄSSAN 2022 DIGITALT.
ETT STORT TACK TILL ALLA SOM MEDVERKADE!

TEKNIKMÄSSAN AVSLUTADES MED EN KAHOOTTÄVLING DÄR FÖLJANDE ELEVER VANN BLUETOOTHHÖGTALARE:

1:A PRIS: PONTUS, ST2C, SOLTORGSGYMNASIET
2:A PRIS: ERIK, ST2C, SOLTORGSGYMNASIET
3:E PRIS: LUNA, NA2A, SOLTORGSGYMNASIET

VI KOMMER ÄVEN ATT LOTTA UT FLERA ANDRA PRISER TILL DE KLASSER SOM FÖLJDE SÄNDNINGEN. DESSA KOMMER ATT SKICKAS UT UNDER VECKA 12.

 

OM NI MISSADE SÄNDNINGEN ELLER VILL SE DEN IGEN, SÅ FINNS DEN TILLGÄNGLIG HÄR NEDAN TILL OCH MED AUGUSTI 2022

Vill du arbeta med teknik i framtiden? Då är Teknikmässan en riktigt bra start! På Teknikmässan får du träffa människor som arbetar som ingenjörer och tekniker. Du får veta vilka arbetsplatser som finns i Dalarna och du får lyssna till inspirerande föredrag.

ELEVER, FÖRETAG & UTBILDNINGAR

Under Teknikmässan möts elever och representanter från teknikföretag och utbildningar. I företagsmässan kan eleverna söka upp de företag de är intresserade av. Elever deltar också i korta företagsföreläsningar där representanter från olika företag berättar om sitt arbete, sitt företag och om sin utbildning.

Teknikmässan bjuder också på spännande föreläsningar. Christer Fuglesang har föreläst på Teknikmässan och berättat om sin utbildning och sitt spännande arbete som astronaut. Maria Strömme berättade om sin forskning inom nanoteknologi och sin bakgrund.

Du kan bli ingenjör

Att plugga till ingenjör är ett bra val. Det är en kul utbildning och det finns gott om jobb efter skolan. Men hur lång är utbildningen och vad tjänar en ingenjör?

Läs mer

På teknikmässan får du fakta, tips och framtidsdrömmar!

Läs mer